Sus

Cine nu a gustat măcar o dată din deliciosul preparat japonez? În ultimii ani, sushi-ul a devenit recunoscut internațional prin gustul său unic, plin de savoare, ce cucerește orice persoană îl încearcă. Pe de altă parte, dacă nu sunteți fani sushi, vă putem înțelege deoarece combinația de orez acrit cu oțet și pește crud, nu este una chiar obișnuită pentru europeni. Însă astăzi, ne adresăm iubitorilor de sushi, ce vor să își creeze uimitorul preparat din confortul propriilor case. Tocmai de aceea, am pregătit pentru o voi o rețetă de sushi pe care suntem siguri că o veți adora!

Ingrediente cca 60 buc:

  • 500 grame orez petru sushi Vitasia
  • 1 castravete
  • surimi Vici
  • 1 morcov
  • file de somon proaspăt
  • pasta wasabi Vitasia
  • 1 pungă foi nori Vitasia
  • brânză topită Bluedino
  • pasta wasabi Vitasia
  • 1 lingură ulei
  • 3 linguri de zahăr
  • 1/2 cană oțet de orez Vitasia (125 ml)
  • 800 ml apă
  • sos soia Vitasia

Primul lucru de care ne ocupăm este bineînțeles orezul, pe care îl clătim în 4 -5 ape, cu jet de apă rece, iar apoi îl mutăm într-o cratiță cu fund gros și turnăm peste el 800 ml. de apă. Sfat – Apăsați bine orezul de fundul cratiței și lăsați apa la suprafață, în așa fel încât apa să acopere și orezul si palma dumneavoastră atunci când îl apăsați. Se acoperă apoi cratița cu folie de aluminiu în mai multe straturi, în așa fel încât să fie acoperită complet și se pune orezul la fiert, în primă fază la foc mare, până începe să fiarbă, apoi scădem gradual și lăsăm orezul la fiert cca. 20 de minute la foc mediu, până când acesta este fiert.

Următorul lucru pe care îl vom realiza este amestecul de 125 ml de oțet de orez, 3 linguri de zahăr și o lingură de ulei de floarea soarelui pe care, odată amestecate le punem la foc până când zahărul este topit complet. Nu necesită fierbere.

Odată ce orezul este fiert îl vom pune într-o tavă, peste care turnăm amestecul realizat mai sus, și el tot fierbinte și le amestecăm până când simțim că s-au încorporat cum trebuie!

Următorul pas este cel de nivelare al orezului în tavă în care l-am amestecat mai devreme și îl lăsăm să se răcească. Mai apoi tăiem legumele în fâșii foarte subțiri, apoi somonul căruia îi îndepărtăm pielea folosind un cuțit de bucătarie și îl tăiem bastonașe, și ne mai râmâne să îl împachetăm!

Pentru întregul proces de rulare al sushi – ului v-am pregătit un filmuleț explicativ ce o să facă această experiență și mai plăcută! Poftă bună!