Bodrum – replica Turciei pentru paradis (partea a II-a)
Intr-un post anterior v-am recomandat cateva activitati must do in Bodrum. A venit momentul sa va spunem care sunt cele mai potrivite delicatese locale pe care sa le gustati si savurati micul colt de rai de la Marea Egee.
Faimosul… kebab
Intrebati orice co-national despre mancarea turceasca si primul lucru pe care il veti auzi este „kebab”. Probabil ca l-ati incercat deja acasa, dar fiti siguri ca varianta turceasca este mai ispititoare si apetisanta. Unul dintre sortimentele cele mai apreciate este Tuvak (Pui) Doner, cu care va vor imbia majoritatea localurilor.
Sigur ati cumparat aceasta gustare si de la patiseriile din Romania. Va sfatuim insa sa o incercati in Bodrum, la o lokanta. Veti vedea cat este de gustoasa. Celor care nu au incercat-o inca trebuie sa le spunem ca este un fel de clatita umpluta cu o mixtura de branza, legume si carne, preparata pe o plita rotunda. Noi ne dam in vant dupa goezleme picant umplut cu rosii, vinete, ceapa si branza.
Mic dejun turcesc
Calatorind cu Hello Holidays, veti avea micul dejun inclus in costul sejurului, dar trebuie sa incercati macar o data un mic dejun turcesc la un restaurant sau la o terasa traditionala. Va fi compus din branza turceasca sarata, masline, gem facut in casa, paine proaspata aburinda si o cafea aromata pe care o veti lauda multa vreme.
O cina traditionala se deschide cu aperitive (meze) reci, continua cu meze calde si, apoi, peste la alegere. Fava (fasole alba batuta, ulei, usturoi si lamaie) si Haydari (iaurt turcesc gras, usturoi si marar) sunt doua dintre gustarile de care noi nu ne mai saturam.
Va invitam sa ne spuneti care sunt felurile voastre preferate de mancare incercate in Bodrum!
]]>