Sus

Vara este anotimpul aventurilor, al escapadelor la mare si al momentelor de relaxare sub soare. Pentru multi, planificarea vacantei perfecte incepe cu luni bune inainte; dar si cei fara planuri se pot bucura de o vacanta pe cinste, chiar la oferte muuuult mai avantajoase decat in restul anului! Daca visezi la relaxare pe tarmurile grecesti nu trebuie sa ratezi oferta de la Hello Holidays – Hot Summer Sales. 

Timp de doua saptamani, intre 11 si 25 iulie, Hello Holidays ti-a pregatit oferte LAST MINUTE in locuri desprinse din miturile grecesti, oferindu-ti ocazia perfecta de a te bucura de relaxare sau de compania persoanei iubite prin plimbari pe plaja sau cine romantice pe malul marii. 

Thasos, o destinatie perfecta pentru iubitorii de natura si istorie

Thasos, supranumita „Insula de Smarald” datorita peisajelor sale luxuriante si padurilor dense de pini care se intind pana la malul marii, este locatia perfecta, ce imbina istoria, cultura si relaxarea. Desi plajele sunt vedetele insulei, in Thasos vei descoperi nenumarate situri arheologice impresionante, inclusiv un teatru antic si acropola din Limenas. 

Halkidiki: Trifoiul grecesc

Halkidiki, cunoscuta sub numele de „trifoiul grecesc” datorita celor trei peninsule care se intind spre apele cristaline ale Marii Egee (Kassandra, Sithonia si Athos) compun un mozaic de culturi, istorie si natura, oferindu-le turistilor refugiul perfect in fata ritmului alert al vietii cotidiene.

Kassandra, cea mai vestica peninsula, are o viata de noapte vibranta si plaje animate care atrag tineri din toate colturile lumii, dornici sa experimenteze ospitalitatea greceasca. Aici gasesti cate ceva de facut pe placul tuturor – activitati de recreere, sporturi nautice, festivaluri de muzica si dansuri traditionale.

Sithonia, peninsula situata in mijlocul celor trei, este descrisa ca fiind salbatica frumusete a Halkidiki. Cu plaje izolate, acoperite de nisip fin si marginite de ape turcoaz, Sithonia este paradisul iubitorilor de natura. Aici, turistii pot descoperi micute taverne pescaresti unde se pot delecta cu fructe de mare proaspete, in timp ce vinul local le completeaza experienta culinara.

Athos, cea de-a treia peninsula, este un teritoriu unic in Europa, fiind un stat monahal autonom sub protectia Greciei. Accesul le este permis doar barbatilor si este strict limitat, fiind necesara un permis special numit „diamonitirion„. Peste douazeci de manastiri ortodoxe se inalta deasupra marii, pe stanci abrupte, fiecare fiind o fortareata in sine. Vizitarea Athos este o calatorie in timp, unde ritmul vietii monahale si arhitectura medievala creeaza o atmosfera de reculegere si pace interioara.

Parga, bijuteria Ionica

Parga este o destinatie de vacanta Grecia care incapsuleaza esenta unui orasel mediteranean pitoresc, o combinatie armonioasa de frumusete naturala cu o bogata tapiserie culturala. Plaja Valtos, cea mai mare si mai populara din zona, este perfecta pentru familii si pentru cei care doresc sa se bucure de soare si mare. 

Centrul istoric al Parga este un labirint de stradute inguste pavate cu piatra, incadrate de case albe cu acoperisuri de tigla rosie si balcoane pline de flori. O plimbare prin aceste strazi te duce inapoi in timp, la epoca venetiana, cand aceste locuri erau frecventate de comercianti si marinari. Deasupra orasului, fortareata venetiana ofera o priveliste panoramica asupra orasului si a golfului, fiind un loc perfect pentru fotografii memorabile si apusuri de soare spectaculoase.

Cultura vibranta a Parga este celebrata prin numeroase festivaluri si evenimente culturale care au loc pe tot parcursul anului: festivaluri de muzica si dans, sarbatori religioase si targuri locale, exista intotdeauna ceva de sarbatorit. Unul dintre cele mai asteptate evenimente este festivalul anual de muzica, care atrage artisti din intreaga Grecie si din strainatate.

Pentru aventurosi, Parga ofera numeroase posibilitati de drumetii si ciclism montan. Traseele din jurul orasului duc la ruinele antice si la mici manastiri ascunse in paduri, oferind vederi spectaculoase si momente de liniste in natura.

Insula Lefkada

Lefkada, una dintre putinele insule grecesti accesibile cu masina, este cunoscuta pentru plajele sale cu nisip alb si apele turcoaz. Porto Katsiki si Egremni sunt doar cateva dintre bijuteriile acestei insule, locuri preferate de cei care cauta o escapada relaxanta intr-un cadru natural spectaculos. 

Riviera Olimpului

Riviera Olimpului se intinde la poalele muntelui Olimp, cel mai inalt munte din Grecia si locul de resedinta legendar al zeilor greci. Potrivit legendelor, acesta era locul unde Zeus si ceilalti zei supravegheau activitatile umane si isi desfasurau intrigile divine. Apropierea de acest loc mitic adauga o dimensiune spirituala si mistica oricarei vizite in Riviera Olimpului, fiecare traseu de drumetie simtindu-se ca o calatorie in lumea zeilor.

Riviera Olimpului este, de asemenea, bogata in situri arheologice care marturisesc istoria regiunii. De la situl antic Dion, unul dintre cele mai importante centre religioase ale Macedoniei antice, dedicate lui Zeus, pana la castelele si fortaretele bizantine, regiunea este un paradis pentru iubitorii de istorie. 

Pe langa plajele sale frumoase si siturile istorice, Riviera Olimpului ofera o gama larga de activitati pentru toate gusturile si varstele. De la sporturi nautice si plimbari cu barca, la festivaluri culturale care anima noptile de vara, zona este perfecta pentru vacante atat pentru familiile cu copii, cat si pentru grupurile de prieteni sau cuplurile in cautare de locuri romantice si aventura.