Fără îndoială, țara noastră deține unele dintre cele mai spectaculoase locuri din lume. Peisajele unice și tradițiile fermecătoare ne fac să ne mândrim de fiecare dată mai tare că facem parte din poporul român, și putem avea acces cu ușurință către aceste locuri minunate. Astăzi vă vom prezenta una dintre destinațiile noastre preferate din România, și anume, Salina Slănic Prahova, ce cu siguranță o să vă impresioneze și pe voi, dacă nu ați vizitat-o deja.
Salina Slănic Prahova a fost recunoscută oficial ca stațiune turistică de interes național în anul 1853, iar de atunci mii de turiști din toată lumea ajung anual să o viziteze și să se bucure de beneficiile balneo pe care le oferă. Ce are atât de special această salină, vă întrebați? Ei bine, aceasta este cea mai mare din Europa, în ceea ce privește dimensiunea, excavându-se anual peste 2.9 milioane de metri cubi de sare, și este locul în care se regăsește cel mai pur aer din întreaga lume!
Cu o dimensiune de 14 camere cu deschidere de 10 metri către tavan, 54 de metri înălțime și adâncime de 208 metri, Slănic Prahova își câștigă ușor locul fruntaș în ceea ce privește dimensiunea.
În trecut vizitatorii putea ajunge în minunatul loc prin puțul de extracție, unde se permitea coborârea și urcarea cu ajutorul unui „lift”, special conceput pentru transportul persoanelor, până la adâncimea de 208 metri. Astăzi, accesul se realizează cu ajutorul microbuzelor, turiștii putând să admire în voie masivul de sare și secțiunile de unde era exploatată sarea. Multe persoane aleg să viziteze acest loc pentru proprietățile terapeutice pe care le are asupra sănătății, în special asupra bolilor respiratorii. Aerosolii salini aduc efecte extraordinare tuturor persoanelor ce suferă de anumite afecțiuni respiratorii, tocmai de aceea a fost proiectactă atât pentru turiști, cât și pentru cei ce au nevoie de tratament.
În această salină lipsesc aproape total radiațiile și poluarea, efectuându-se constant teste și măsurături pentru a stabili exact calitatea aerului. Una dintre cele mai spectaculoase camere din salină este Sala Genezei, ce găzduiește busturile în sare ale lui Burebista, Decebal și Traian, precum și alte sculpturi specifice. Veți descoperi de asemenea, și un bust al lui Mihai Eminescu, dar vă lăsăm să vă dați seama singuri unde se află!