Top 5 mancaruri stradale in Istanbul
Chiar daca Istanbulul este o adevarata mina de aur pentru gurmanzi, este bine stiut ca restaurantele pretentioase pot aduce prejudicii serioase bugetului pe care l-ai alocat vacantei tale. Iata in continuare 5 mancaruri turcesti traditionale pe care le gasesti la orice colt de strada, preparate care te vor face sa simti gustul autentic al Turciei.
1. Simit
Chiar si cei mai pretiosi trecatori rezista cu greu aromei proaspete, apetisante pe care o raspandeste aceste covrig acoperit intr-o crusta de susan.
2. Lahmacun
Cunoscuta si drept pizza turceasca, lahmacun este un preparat simplu si gustos: pita acoperita cu carne tocata, amestecata cu ceapa si piper se tine la cuptor cateva minute, iar apoi se serveste fierbinte.
3. Midye dolmasi
Aceste midii preparate cu o mixtura de orez aromat sunt preferatele celor care se intorc seara tarziu acasa si nu au timp sa mai prepare altceva pentru cina. Sunt gustoase si ieftine. Atentie, este preferabil sa nu le cumparati in timpul caniculei.
4. Tavuklu pilavi
Acest tip de orez aromat si untos, care poate fi degustat cu sau fara bucatele de pui, se serveste de obicei alaturi de un pahar cu ayran.
5. Kokore
Unul dintre cele mai controversate preparate turcesti, kokorec inseamna, de fapt, intestine de oaie condimentate si rotisate, servite in paine, cu legume. Multi refuza sa manance kokorec pentru ca este esential ca preparatul sa fie foarte bine curatat, inainte de a fi gatit. Dar daca il cumperi de la un lant de magazine cunoscut, poti sa ai incredere ca este preparat cu meticulozitate.
]]>