Trusă de medicamente în vacanță? Cu toții avem una pentru situațiile de urgență. În timp ce își pregătesc bagajul, cei mai mulți turiști fac o listă cu lucrurile necesare. Iar cele mai comune elemente sunt articolele vestimentare, încărcătoarele de tabletă sau telefoane, articolele de toaletă, produsele de îngrijirea pielii și medicamentele. Te-ai gândit vreodată la antidoturile naturale? Sunt unele dintre cele mai bune produse de îngrijire și de prevenire a răcelii, de care ai avea nevoie într-un sejur, fie el la munte sau pe litoral. Așa că, pentru următoarea vacanță, pregătește-ți un săculeț cu remedii naturiste care să inclusă antiseptice, calmante și produse pentru digestie. Iată, pe scurt, lista noastră.
1. Turmeric pentru accidente minore
Turmericul este un condiment destul de cunoscut, cu proprietăți vindecătoare eficiente, atât pentru rănile exterioare, cât și pentru unele probleme interioare. Este bun de ținut chiar și în geanta de zi cu zi. Consumul de turmeric sau aplicarea acestuia pe zona infectată are ca rezultat vindecarea rapidă a anumitor răni. De asemenea, protejează de eventualele infecții. Consumat cu lapte fierbinte, el este considerat benefic pentru organism, în multe situații ciudate, precum balonare sau stare de anxietate.
2. Migdale pentru un impuls cu energie
Migdalele și pudra de migdale reprezintă gustări ușoare, care dau organismului o porție fulger de energie. Sunt ușor de ținut în buzunar și pot fi consumate oricând te simți ușor amețit sau fără vlagă. Pasionații de drumeții și alpiniștii profesioniști au întotdeauna migdale în rucsacuri. Pentru că fiecare bucățică de migdală conține câteva grame de proteine, grăsimi monosaturate și suficiente fibre pentru a te energiza :). Migdala are cel mai mare conținut de proteine din familia nucilor. Ea conține Vitamina E, benefică pielii, și ajută la scăderea conținutului de zahăr din sânge și a nivelului de colesterol. Dacă vei călători într-un mediu aspru și dur, ia cu tine un pumn de migdale.
3. Semințe de fenicul pentru digestie
Încordările gastro-intestinale și problemele stomacale sunt destul de frecvente în vacanțe. Schimbarea calității apei și modificarea dietei sunt printre principalele cauze ale problemelor digestive. Ei bine, semințele de fenicul te scot din criză. Aceste plante alungite cu miros plăcut ajută la reglarea indigestiei și a constipației. Consumul de ceai de fenicul ajută la menținerea unui echilibru adecvat de apă în organism și, totodată, menține presiunea corpului. Știai că semințele de fenicul ajută la o respirație normală la altitudini mai mari? De asemenea, contribuie la diminuarea crampelor menstruale.
4. Mierea pentru a combate frigul
Proprietățile mierii le cunoaște toată lumea. Este bună pentru gât, ne ajută să combatem răceala, este potrivită pentru buzele crăpate și, totodată, pentru pielea uscată. Mierea are numeroase proprietăți medicinale și cosmetice, de care ar trebui să profităm din plin în fiecare sejur. Consumul unei lingurițe de miere în timpul vacanței previne tusea și răceala. Mierea ajută la recuperarea rapidă a rănilor, arsurilor și a tăieturilor, iar componentul său principal este zahărul natural, fără adaosuri. Drept urmare, o poți folosi întotdeauna ca îndulcitor.
5. Sarea de mare, remediu pentru deshidratare
Sarea de mare transparentă, gri, neagră sau roz reprezintă o metodă veche de vindecare a deshidratării. Unele cristale de sare provin din Marea Mediterană și Marea Roșie, iar altele din Himalaya și Marea Moartă. Sărurile de mare conțin minerale precum sodiu, magneziu, calciu și potasiu care reduc deshidratarea și rețin fluidul corpului. Sarea de mare îmbunătățește funcția musculară, ajută la reglarea sângelui și la funcționarea optimă a creierului. Astfel, un călător care consumă corect săruri de mare se bucură de un sistem corporal mult mai sănătos.
De ce ar trebui să împachetezi antidoturi naturale în vacanță?
Antidoturile naturale menționate mai sus sunt foarte ușor de transportat în sticle mici și, prin urmare, nu vor ocupa prea mult spațiu. O sticlă (aproximativ 100 ml) te va ține câteva săptămâni, dacă este consumată moderat. Nu abuza de ele. Au proprietăți exclusive ale vindecării numai atunci când sunt consumate în cantitatea adecvată. Suprapunerea oricăreia dintre cele de mai sus nu este recomandată și poate avea un rezultat negativ.