Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti - Costesti - Ocnele Mari – Bujoreni.
Prima oprire o vom face la Mănăstirea Bistriţa, ctitorie a boierilor Craioveşti, ridicată la 1490. Aici s-a instalat prima tiparniţă din Ţara Românească şi o legătorie de cărţi bisericeşti. Tot aici, după opinia unor specialişti, s-a tipărit prima carte din Ţara Românească, în 1508 - Liturghierul slavon al călugărului Macarie. De asemenea, s-a redactat, în limba română primul act bisericesc, Zapisul lui Eftimie, la 1573. Constantin Brâncoveanu a dăruit bisericii un policandru cu ouă de struţ, fabricat la Viena şi un clopot de 800 kg.
Plecam din Costesti si ne indreptam catre Ocnele Mari, unde vom vizita renumita salina, apoi vom servi masa. Salina Ocnele Mari reprezintă cea mai importantă zonă de extragere a zăcămintelor de sare din județul Vâlcea. Exploatarea sării de la Ocnele Mari începe pe vremea dacilor și continuă până în zilele noastre. De-a lungul timpului, aici au fost deschise mai multe puțuri. Pe lângă zonele unde încă se fac exploatări de sare, în salină a fost amenajată o zonă turistică, la o adâncime de 225 m față de nivelul mării, ce se întinde pe o suprafață de 10.000 mp. Parcul turistic include un altar, un muzeu, terenuri sportive, spațiu de joacă pentru copii, magazine de suveniruri și locuri de servit masa.
Dupa vizita salinei ne indreptam catre Ramnicu Valcea - Bujoreni, unde ne oprim pentru a vizita Muzeul Satului, un periplu prin satul traditional valcean, in universul spiritual unic ce caracterizeaza aceasta zona. Gospodariile care pun in valoare preocuparile locale, mestesugurile, tehnicile populare si constructiile specializate sunt in masura sa va ofere imaginea nealterata a traditiilor din aceasta regiune. Plecam din Bujoreni si ne indreptam catre Bucuresti, unde vom ajunge in cursul serii, in functie de trafic.