Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti-Targoviste-Sinaia.
Prima oprire o vom face la Târgovişte, oras care a devenit, încă din a doua jumătate a secolului al XIV-lea (cca. 1368), curte domnească secundară, iar din primul deceniu al secolului al XV-lea reşedinţă principală a voievodului Mihail (cca. 1409-1420), fiul şi asociatul la domnie al lui Mircea cel Bătrân (1386-1418), domnul Ţării Româneşti (Maior Valachia). Din acest început de veac, curtea de pe valea Ialomiţei, potenţată în evoluţia sa de importante activităţi comerciale, precum şi de anumite circumstanţe politico-militare, a devenit, în scurt timp, principala reşedinţă a suveranilor Ţării Româneşti, curte care şi-a păstrat funcţiile, cu unele intermitenţe, până în prima jumătate a secolului al XVII-lea.
Continuam calatoria spre Manastirea Dealu, unde vom petrece cateva minute, asezamant despre care se spune ca a fost intemeiat iniţial de către Mircea cel Bătrân, însă Radu cel Mare este cel care a ctitorit-o în anul 1500. Biserica Sf. Nicolae, singurul corp arhitectural care s-a păstrat din vechiul ansamblu, este unul din cele mai importante monumente ale evului mediu din Ţara Românească.
Ne indreptam apoi catre Sinaia, unde vom avea o pauza pentru masa de pranz,si, dupa o scurta plimbare, vizitam pe rand Muzeul Orasului Sinaia, Manastirea Sinaia, apoi ne indreptam spre Casa memoriala George Enescu.
Muzeul Orasului Sinaia a fost deschis in Palatul Florescu-Ştirbei, în prezent cea mai veche vilă a oraşului, construită în anul 1875. Aici, oaspetii vor regăsi pagini din istoria oraşului, vor putea admira Salonul aristocratic, pe cel dedicat personalităţilor, sporturilor, cercetaşilor sau cadrului natural. Frumuseţea locurilor şi apropierea de Palatul Peleş l-au determinat pe George Enescu, ca, din banii câştigaţi în primul său turneu în America, să-şi construiască aici - între anii 1923 şi 1926 - o casă, după planuri proprii, cu ajutorul arhitectului Radu Dudescu, pe care a numit-o Vila Luminiş. În următorii 20 de ani, până în 1946, când a părăsit România definitiv, în perioadele dintre turneele sale în Europa şi America de Nord, el a revenit periodic la Sinaia pentru a se dedica, cel puţin o lună pe an, creaţiei. Astazi o vizitam ca fiind Casa memoriala George Enescu.
Dupa vizite, revenim spre casa pe ruta Sinaia - Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.