× Hello Holidays

Bucovina, Maramures si Transilvania

Maramures, Jud. Maramures, Romania

  • 3

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului

Ziua 1 BUCURESTI – PIATRA NEAMT - SUCEAVA 

Intalnire la ora 05.00 in parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 05.30 pe traseul Bucuresti – Bacau – Piatra Neamt - Suceava.

In drumul nostru spre Suceava vom vizita Manastirea Agapia - una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România. Așezată pe valea pârâului Agapia – Topolița, la poalele culmii Măgura, Mănăstirea Agapia este singura așezare monahală ortodoxă din România care poartă numele de “dragoste creștină”, provenind din grecescul “agapis” după numele pustnicului Agape, întemeietorul monahismului în această zonă în secolul XIV. Aici trăiesc aproximativ 340 de măicuţe, din care 100 în obştea mănăstirii, iar celelalte în satul monahal. În jurul mănăstirii sunt 140 de case vechi de 100-200 ani, trecute şi ele pe lista monumentelor istorice. Dintre acestea, casa memorială "Alexandru Vlahuţă", datând din 1885 a fost transformată în muzeu memorial în anul 1966. 

Foarte aproape de Agapia se afla si  Manastirea Varatec - construita în 1808-1812 din piatra de râu în forma de cruce cu ziduri foarte groase si, ca element specific, acoperisul celor doua turle cilindrice - în forma de clopot. Este, fara indoiala, unul dintre cele mai cunoscute si mai vizitate monumente ale judetului Neamt.

In cursul serii sosire si cazare in Suceava.


Ziua 2 SUCEAVA – GURA HUMORULUI -  BORSA

Mic dejun. Plecam spre Gura Humorului zona in care vom admira Bisericile pictate ale Manastirilor Voronet si Humor . 

Manastirea Voronet - este una dintre cele mai vestite ctitorii ale Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, domnul Moldovei între anii 1457 și 1504. Înălțată, din 26 mai până în 14 septembrie 1488, Mănăstirea Voroneț are hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Biserica pictată a mănăstirii este înscrisă pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Culoarea predominantă a frescelor este inconfundabilul "albastru de Voroneț", considerat de specialiștii în arte plastice ca unic în lume și comparat cu roșul lui Rubens sau verdele lui Veronese. 

Manastirea Humor – Biserica manastirii Humor se numara, alaturi de bisericile de la Voronet, Moldovita, Sucevita si Arbore, printre cele cinci ctitorii impodobite atat la interior, cat si la exterior cu fresce bizantine, care le fac unice in lumea ortodoxa. 

In cursul serii sosire si cazare in Borsa.


Ziua 3 BORSA – Plimbare cu Mocanita - SIGHETU MARAMATIEI 

Mic dejun . Deplasare spre Sighetu Marmatiei cu o oprire la Viseul de Sus unde vom face o calatorie cu mocanita pe salbatica Vale a Vaserului. 

Valea Vaserului, care măsoară 50 km din Vişeu de Sus până la staţia terminală Comanu, nu se poate compara cu nicio altă vale din Carpaţi. Ea cuprinde o zonă împădurită enormă, care până la taberele muncitorilor nu este locuită şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Ca şi zonă ce face parte din Parcul Natural „Munţii Maramureşului“, Valea Vaserului se află sub protecţie europeană, utilizarea ei forestieră este însă permisă; obligaţiile ecologice asigură faptul că pădurea va fi conservată la capacitatea ei actuală. Seara sosire si cazare in Sighetu Marmatiei.


Ziua 4 SIGHETU MARAMATIEI – SAPANTA – BARSANA – BAIA MARE

Mic dejun. Plecam spre Sapanta unde vizitam Cimitirul Vesel – o renumita atractie turistica din inima Maramuresului. Cimitirul dateaza de la mijlocul anilor 1930 si este creatia artistului popular Stan Ion Pătraş, sculptor, pictor si poet in acelasi timp. Creativitatea lui Pătraş a scos la iveala aceasta monumentala si renumita opera de arta. Mai bine de 50 de ani artistul a creat sute de cruci din lemn inscriptate in stilul sau caracteristic. 

De aici plecam cu “voie buna” spre urmatorul nostru obiectiv turistic si Monument UNESCO - Manastirea Barsana unde pare ca timpul sta in loc de 600 de ani . Aceasta Manastire a fost construită de localnici doar din lemn iar in interior, pictura a fost realizată în stilul de acum 600 de ani, de când datează istoric mănăstirea, numele sfinților sau a scenelor din Biblie fiind scrise în alfabetul chirilic. Biserica din cadrul complexului din lemn a fost declarată monument istoric, un așezământ de mare atracție și pelerinaj al Maramureșului. Dincolo de peisajul de poveste în care este amplasată mănăstirea, locul te conectează la o altă  geografie, mult mai profundă, și anume aceea a sufletelor.  

Dupa reculegere plecam spre frumoasa Biserica de lemn din Budesti-Josani inclusa si ea pe lista patrimoniului mondial al UNESCO în decembrie 1999. Biserica face parte din grupul bisericilor de mari dimensiuni, cu acoperişul în două trepte. Turla este flancată la bază de 4 turnuleţe, semn că satul avea un sfat al bătrânilor, cu drept de judecată. Interiorul Bisericii fost pictat în 1762 de zugravul Alexandru Ponehalski. În interior se pastraza o parte din zalele lui Pintea Viteazul, haiduc legendar al Maramuresului care se zice ca si-a lasat el însusi în grija bisericii camasa de zale si coiful, dupa lupta contra tatarilor. Seara sosire si cazare in Baia Mare.


Ziua 5 BAIA MARE – CLUJ NAPOCA – ALBA IULIA

Dupa micul dejun plecam spre Cluj-Napoca unde vom face o vizita a centrului istoric : Biserica Gotică Sf. Mihail, statuia lui Matei Corvin, statuia lui Avram Iancu, Teatrul Naţional, casa lui Matei Corvin, Palatul Banffy, Catedrala Mitropolitană si celebra strada in oglinda - Iuliu Maniu. Parasim orasul si ne continuam drumul spre Alba Iulia unde vizitam “Inima Orasului” – Cetatea Alba Iulia. Cetatea are forma de stea cu 7 colturi, inventata de Marechal Vauban, inginer al Regelui Ludovic al XIV-lea al Frantei. Zidurile cetatii au latimea de 3 metri, iar bastioanele au forma de sageata, acestea formand, de fapt, varfurile stelei. Sapte porti ornamentale permiteau initial accesul in curtile interioare.

 Seara sosire si cazare in zona Alba Iulia .


Ziua 6 ALBA IULIA – SIBIU – BUCURESTI

Dupa micul dejun ne continuam drumul spre Bucuresti unde vom incheia acest itinerariu nu inainte sa ne oprim in orasul Sibiu. Vizita orasului o incepem din Bulevardul comercial si pietonal Balcescu catre Piata Mare, vom admira Primaria din Sibiu, Palatul Brukental - primul muzeu de pe teritoriul Romaniei, Catedrala Catolica si Turnul cu ceas. Ne continuam turul pietonal catre Piata Mica, Podul minciunilor si Piata Huet cu Catedrala Evanghelica.

Sosire in Bucuresti , in cursul serii , in functie de trafic.


Localizare

Aceasta denumire generica, au preluat-o toate hotelurile de 4*/5* care au fost de accord sa intre in programul de Last Minute initiat de agentiile de turism turoperatoare de pe Riviera turceasca, Antalya. A fost ales numele zeitei Fortuna, tocmai pentru a transmite un mesaj turistilor care aleg ofertele de tip Last Minute, ca pot beneficia de servicii superioare de calitate de 4*/5* la tarife speciale care in mod normal nu ar fi fost accesibile decat la tarife mai mari. Turistul va fi cazat la hotelul care dispune de camere libere in acel moment. Concret in acest program se inscriu hoteluri de 4*/5* – all inclusive, din toate statiunile din Antalya: Lara, Kundu, Belek, Kemer, Side si Alanya. Turistilor care opteaza pentru o oferta de acest tip, la un hotel de 4*/5*- all inclusive din Antalya, li se comunica denumirea acestuia si statiunea cu 24 de ore inainte de plecare. Evident acest program se adreseaza turistilor care sunt interesati de un tarif accesibil si pentru care conteaza mai putin statiunea turistica sau numele hotelului.

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Grup turisti Dublin - Halloween edition 28.10

Ioana, 08.11.2024 Citeste mai mult

Circuitul organizat de Hello Holidays ne-a oferit o experienta unica de a descoperi farmecul istoric si cultural al Irlandei. Excursia s-a dovedit a fi o calatorie fantastica, imbinand misterul tradit...

Maria, 07.11.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn
Solicita oferta